torsdag 13. januar 2011

Spania

Godt nytt år alle sammen!
Nå er vi trygt på plass i Spania, og endelig har vi fått internett! Nå skal vi prøve å skrive på bloggen vår sånn at vi får fortalt om alt vi gjør og opplever.

Ola ble 6 år første juledag. Gaven fra mamma og pappa var et vaskeekte digitalkamera! Alle bildene som er på bloggen er tatt med Ola sitt kamera av Ola selv (eller av en av de voksne hvis Ola er med.. =).

Nyttår feiret vi hjemme hos Mommo og Bess, og to dager etter tok vi båten fra Oslo til København. Den 3. januar kom vi til Danmark og satte kursen på ordentlig mot Spania. Mamma og pappa var litt bekymret forhvordan vi barna skulle ha det i bilen så lenge, men det gikk så bra atte.
Mandag kjørte vi gjennom hele Danmark, hele Tyskland og inn i Frankrike. Der sov vi på et hotell i en by som heter Mulhouse. Tirsdag var vi også superflinke og satt fint i bilen gjennom hele Frankrike og inn i Spania. Da var vi trøtte alle sammen, men vi ble enige om å prøve å kjøre så langt vi kunne. Vi barna sov i bilen og det kostet mamma og pappa endel is når vi kom frem. Tenk, klokken 5 om morgenen kom vi frem til der vi skal bo! Da var det godt med en myk seng og en deilig pute, både for store og små.

Onsdagen sov vi veldig lenge. Det var rart å våkne og gå ut på verandaen i bare tær og ikke fryse! Vi bor i en leilighet med to soverom, et lite bad, kjøkken og stue. Verandaen er som endel av stua og døren ut står åpen nesten hele tiden når vi er her. Det er varmt og vi slipper å ha på mer enn bukse og genser, og av og til kan vi gå i bare shorts og t-skjorte!


I dagene vi har vært her har vi oppdaget området der vi bor. Det tar bare 3 minutter å gå ned på en kjempelang strand, og i går var det så varmt at vi kunne vasse litt! Det er lekeplass og fotballbane rett på utsiden her, og der er vi flere ganger om dagen. Vi har vært på marked to ganger hvor de selger alt mulig rart. Frukt og grønnsaker, blomster, sko, klær og gardiner, smykker og solbriller, vesker, kopper og kar. På markedene kryr det av mennesker og vi må holde en voksen i hånda hele tiden, ellers kan man vedde for at vi blir borte på et blunk!
Når vi er ute og går er det mange som vi snakke med oss barna og stryke oss på håret. Vi har blitt flinke til å si hva vi heter og hvor gamle vi er og da sier de "que bueno" og "que bonita" hele tiden.

På mandag var vi i en liten by som heter Guadalest som ligger langt oppi fjellet. Når vi kom tilbake derfra var det en rar lyd i bilen.. Pappa måtte kjøre bilen på verksted og de fant ut at vi måtte bytte noen deler med bremsene. Flaks at det ikke skjedde langt oppi fjellet!! Mamma mener at pappa kanskje er litt glad i å bremse..

Dette ble en lang fortelling, men vi skal bli flinkere til å skrive litt oftere nå som vi har fått dette internettet. Vi håper at alle der hjemme har det bra og at dere har det moro i all snøen. Ola hilser og sier at skolearbeidet går finfint. Anna hilser og sier at hun kommer i barnehagen i morgen. Mamma hilser og sier at det stemmer ikke, men at vi er glad for at barna lengter litt hjem også, for vi vet hvor godt de har det på skolen og i barnehagen. Pappa hilser og sier at det mamma sier om bremsinga er bare tull.

!Hasta luego!

3 kommentarer:

  1. Så bra dere har kommet dere på nett!! :-) Gøy å høre om turen nedover, og godt at alt er bra med dere!! :-) Blir spennende å se bilder etterhvert!! Og Store-Maria gleder seg til Anna er tilbake i barnehagen altså, selv om det ikke blir imorgen! ;-) Ha en super dag, gleder meg til flere oppdateringer etterhvert! Klem fra Store-Maria

    SvarSlett
  2. Dette høres veldig morsomt ut, Anna og Ola! :)
    Håper dere koser dere, soler dere og får leke masse.

    Klem fra tante

    SvarSlett
  3. Den stranda vasset tante på 2. nyttårsdag. :) Satser på at dere får noen fantatiske, minnerike måneder der nede, nyt hver dag!

    Klem fra tante mari

    SvarSlett